SÅRBARHETS-

BLOGGEN


En blogg om att leva i balans


Vill du tänka ut ditt liv eller faktiskt leva det?


Välkommen till min blogg!  Min tanke med bloggen är att skriva om hur du kan öppna upp ditt skal och hitta in till din sårbarhet och ditt ljus som strålar där inne i dig. Jag vill inspirera dig att skapa balans i ditt liv och hjälpa dig att gåfrån att tänka ut livet till att faktiskt leva det! Jag vill också inspirera dig till att hitta modet att möta ditt mörker, hitta modet att stå i ditt ljus, hjälpa dig hem till din själ och berätta om hur du kan välja kärlek framför rädsla och varför du ska göra det. Inläggen har olika teman varje gång. Temat denna gång är hur du får mod att följa din själs röst. Till tidigare avsnitt av bloggen.


Varmt välkommen till min sårbarhetsblogg!


AVSNITT 2


Modet att följa sin själs röst

Jag har alltid tyckt att det låter så romantiskt att leva efter sin själs röst och att följa sin inre vägledning. Innan jag blev medveten om vad det betyder att följa sin själ förknippade jag det inte alls med att vara modig. Men nu, när jag lyssnar på min själ och följer hennes viskningar, så vet jag att det är precis det som ÄR mod. 


Tidigare tänkte jag ut vad jag skulle göra i livet. Då hade jag kontroll över vad jag tog mig för och inte. Jag lät mitt ego leda mig. När du väljer att sluta tänka ut livet och istället låter dig bli guidad av din själ, eller av livskraften som jag också kallar den visdom som finns i allt och alla, så förlorar du den kontrollen. Istället behöver du ha fullständig tillit till att denna visdom, denna livskraft är bättre på att leda dig till rätt ställe i livet än vad du själv är. 


"Tidigare tänkte jag ut vad jag skulle göra i livet."


Hur kan något eller någon annan vara bättre än dig på att veta vad du behöver i livet? Som jag ser det är vi alla en del av ett energifält, en livskraft. Den genomsyrar allt och alla i universum. Det är den livskraften som får fröet i marken att skjuta skott och blir en blomma eller ett träd, det är den livskraften som får ditt hjärta att slå, utan att du behöver tänka på det. Ja, precis, du behöver inte tänka att ditt hjärta ska slå, det gör livskraften åt dig. Precis som blomfröet inte tänker ut att det ska skjuta skott och bli en blomma. För mig är det så självklart att det finns en livskraft och att den besitter en visdom. Hur skulle annars naturen kunna fungera så häpnadsväckande som den gör, med sitt kretslopp, sina sinnrika lösningar, sina magiskt vackra former och sin enroma kraft? Hur skulle snöflingorna, var och en unika i sin utsökta kristallform, kunna vara en slump? Hur skulle ett barn kunna bli till av en liten spermie och ett ägg? Allt detta sker utan att våra tankar och vårt intellekt behöver lägga sig i. 


"Ja, precis, du behöver inte tänka att ditt hjärta ska slå,

det gör livskraften åt dig."


Denna livskraft som jag pratar om har skapat hela universum. Den har en helhet och en överblick som jag inte är i närheten av. Denna visdom är så oändligt mycket större än mig, än mitt begränsade intellekt, så länge jag begränsar mig till min vänstra hjärnhalva och låter mitt begränsade ego leda mig. Men livskraften finns i mig och den kommunicerar med mig genom min högra hjärnalva, dvs. genom min intuition och magkänsla. Min själ är en del av livskraften, så när jag följer min själ, följer jag denna visdom. Jag behöver bara vända mig inåt för att ta del av visdomen. Ni som har läst mitt kapitel i boken Framtidens företagsanda - i kontakt med energi, magi och intuition vet hur jag sedan dansar mellan vänster och höger hjärnhalva för att omvandla vägledningen till fysisk verklighet.


Mitt val att följa min själ handlar om att jag har tillit till att livskraften vet bättre än mig. Den vet vad jag är menad att göra här på jorden. Jag kan inte tänka ut det själv. För att följa den behöver jag överlämna mig till den, jag behöver släppa mitt behov av kontroll. Ja, ni förstår, nu börjar det brännas. Släppa behovet av kontroll. Det har krävts en hel del mod för att våga det. Det har krävts en hel del helande sessioner för att kunna göra det. Det har krävts en hel del inre arbete för att förstå att det är nödvändigt. Jag är så klart inte där än, men jag går steg för steg, med medvetenhet, mot överlämnandet och mot tilliten. 


"Ja, ni förstår, nu börjar det brännas."


Modet då, varför behöver jag mod? Att följa sin själ kan som sagt låta romantiskt, men det innebär att inte bara lyssna på den inre rösten utan också agera när det är dags. Det är inte alltid bekvämt att agera eftersom du behöver göra saker som ligger utanför din komfortzon, ibland långt utanför. När du börjar följa din själs röst börjar dessutom ditt ego protestera. Egots röst är betydligt högre och mer övertygande än själens. Själen viskar och egot är bestämt och mycket övertygande. Egot vill bara skydda dig och om det tappar kontrollen så tycker det att det inte kan skydda dig. Därför kan protesterna bli ganska högljudda när du funderar på att släppa kontrollen och överlämna dig till själens vägledning. Egot är begränsat och förstår inte att du är helt trygg i livskraftens händer, att du blir guidade till din högsta potential när du följer dess vägledning. Det kan heller inte se hur bra det blir när du följer själens guidning eftersom den vägledningen vecklar ut sig steg för steg. Du ser inte slutresultatet, helheten, förrän du är där. Att gå emot dessa protester, dessa starka, malande tankar som egot producerar, samtidigt som du inte kan överblicka vart det leder dig - det kräver mod! 


Det konstiga är att när jag började bli medveten om och öppnade upp för magin som finns inom mig, så är det som att modet bara finns där. Jag kan inte göra på något annat sätt längre, hör, ser eller känner jag vägledning så följer jag den, hur läskig eller obekväm den än är. Jag tror att min villighet kanske belönas med mod. 


Har du modet som krävs? 


Vi hörs i nästa blogginlägg!


Ljus och kärlek

Frida

Vill du lära dig mer om din själ?


Vill du sluta tänka ut ditt liv och börja följa din själ? Vill du släppa prestationskrav och stress? Vill du förstå varför andra människor triggar saker i dig och lära dig hur du hanterar det på ett sätt så att du växer? Vill du börja följa din högsta livsväg?

Då är min onlineutbildning Låt själen leda! något för dig! 

Vill du få en avisering när jag lägger ut ett nytt blogginlägg? 

Fyll i formuläret nedan så får du ett mejl när det finns ett nytt inlägg i bloggen.

 
 
Jag samtycker till behandlingen av mina personuppgifter och godkänner integritetspolicyn.