SÅRBARHETS-

BLOGGEN


En blogg om att leva i balans


Vill du tänka ut ditt liv eller faktiskt leva det?


Välkommen till min blogg! Min tanke med bloggen är att skriva om hur du kan öppna upp ditt skal och hitta in till din sårbarhet och ditt ljus som strålar där inne i dig. Jag vill inspirera dig att skapa balans i ditt liv och hjälpa dig att gåfrån att tänka ut livet till att faktiskt leva det! Jag vill också inspirera dig till att hitta modet att möta ditt mörker, hitta modet att stå i ditt ljus, hjälpa dig hem till din själ och berätta om hur du kan välja kärlek framför rädsla och varför du ska göra det. Inläggen har olika teman varje gång. Temat denna gång är att skapa balans genom att skifta från att göra till att vara.


Varmt välkommen till min sårbarhetsblogg!


AVSNITT 1


Att skifta från göra till vara


Vad är balans och hur skapar du det? Som jag ser det behöver människan balans mellan att vara och att göra. I vår värld har balansbrädan sedan länge tippat över till att göra. Vi hyllar det som förknippas med att göra som att vara aktiv, att agera, att analysera, att tänka ut saker och att använda sitt intellekt. Att vara förknippas med att lata sig, att vara slö och att ge upp. Givetvis behöver du agera för att driva din utveckling framåt. Men en av de största nycklarna som jag har lärt mig av energimedicinen är att görandet behöver uppstå i varandet. Du behöver vara för att få veta vad du ska göra. Din visdom bor i varandet. 


"...görandet behöver uppstå i varandet."


Att vara är inte att vara lat eller slö. Att vara är att lyssna på din själ, på din intuition, på ditt hjärtas röst och på din inre visdom. Det är att överlämna dig till något större inom dig och ta emot den visdomen. Du har alla svar inom dig och det är faktiskt så enkelt att du bara behöver börja lyssna. Det är kanske svårt att tro på, men det ÄR sant och du vet att det är sant. Du har en röst som viskar inom dig, som guidar dig i vardagen. Det är den där rösten som du hör allra först, innan ditt logiska sinne har hunnit reagera. Det är din gut feeling. Oftas ignorerar du den kanske eller så kanske du inte vågar tro eller lyssna på den. Det är så mycket lättare att strunta i den - tro mig, jag vet! För direkt efter den där fjäderlätta insikten så kommer det en annan röst och den är alltid mycket mer högljudd och övertygande. Den har tyngd. Det är ditt ego eller ditt logiska sinne. Ditt ego har en egen agenda som är inriktad på att skydda dig. Men saken är den att du behöver inte skyddas! Egot kommer inte att leda dig dit du vill. Egot har sin roll, men den är inte att föra befäl. För att börja leva ett mycket rikare liv och uppleva flow, så behöver du istället lyssna och ha tillit till den mjuka, tysta rösten. Den rösten är själva livet.


"Den rösten är själva livet."


Den kommer att hjälpa dig att fylla dig med glädje, energi, kraft, entusiasm, närvaro och mycket mer. Så nästa gång det fladdrar förbi en insikt om hur du ska agera i en situation - ta tag i den och lyssna på den! Pröva att följa den! Välj bort den logiska, analyserande tanken som kommer att dyka upp precis efter och försöka övertyga dig att den har rätt. Se vad som händer och lägg märket till hur det känns inom dig!


Hur ska du då mer aktivt kunna börja lyssna på din själ? Jag gör det blanda annat genom att ställa frågor till min visdom och sedan lyssna på svaret. Det är fascinerade att jag alltid får svar! Jag behöver bara sätta mig ner och stilla mitt inre. Mitt råd till dig är att du börjar med att lära dig att känna/se/höra din kropps "ja" och "nej". Du kan lära dig det genom att börja med att ställa enkla ja- och nejfrågor till ditt undermedvetna som du redan vet svaret på. Några exempel: Är jag en kvinna? Sitter jag ner? Har jag en röd tröja på mig? Är det sommar? Rgnar det ute? Osv. När du ställt en fråga är du uppmärksam på hur det känns i din kropp.


"Har jag en röd tröja på mig?"


Koppen signaler är olika från person till person, men en universell riktlinje är att ett JA känns expanderat och utåtgående eller uppåtgående, medan ett NEJ känns som en komprimering som går inåt eller neråt. Testa! Känn/lyssna på din kropp när du har har ställt en fråga. Se det som en rolig lek som du kan exprimentera med. Om du lär dig detta så har du skapat ett fantastiskt redskap för att börja lyssna på din inre visdom. Och jag lovar dig - om du är villig att överlämna dig till din visdom, så kommer den att leda dig till det liv du drömmer om!


Vi hörs i nästa blogginlägg!


Ljus och kärlek

Frida

Vill du få en avisering när jag lägger ut ett nytt blogginlägg? 

Fyll i formuläret nedan så får du ett mejl när det finns ett nytt inlägg i bloggen.

 
 
Jag samtycker till behandlingen av mina personuppgifter och godkänner integritetspolicyn.